fotografie

fotografie

Over het blog

Interesses en waarnemingen in mijn directe omgeving, de dagelijkse dingen die mij bezighouden.

bloementuin

floraGeplaatst door bep zo, oktober 20, 2013 23:21:23
In het voorjaar kreeg ik het geweldige idee om op de opengevallen plekken in de tuin een zakje zaad te strooien, leuk voor de vlinders, bijen en vogels. Dat heb ik geweten, voor de eerstkomende jaren heb ik 1-jarig spul staan, waarvan ik geen idee heb wat het precies is en dat vind ik ronduit ongemakkelijk. Jarenlang heb ik alle plantennamen uit m'n hoofd geleerd en nu weet ik het niet, want dat stond niet op het doosje zaad, want het was tenslotte een mengsel van, ja waarvan? Het positieve van dit doosje zaad is dat ik heel veel foto's heb kunnen maken op die 10m2, wat leuke zaaddozen en natuurlijk zonnebloempitten, ruim voldoende voor een nieuwe generatie planten volgend jaar.
voorjaar 2013

floraGeplaatst door bep do, juni 13, 2013 22:18:51

In het natte en koude voorjaar kon ik mij uitleven in het fotograferen van druppels, er was meer dan genoeg.lente?

floraGeplaatst door bep zo, maart 17, 2013 15:16:07

Na een laatste stuiptrekking van ome winter verheugen wij ons weer op het voorjaar, nog een beetje stijf van de wintermaanden kruip ik weer eens over de grond om alles van dichtbij te bekijken. Het is al weer zo lang geleden dat ze er stonden. Snel alles digitaal vastleggen want je weet maar nooit, kan morgen over zijn.herfst

floraGeplaatst door bep ma, december 03, 2012 18:33:58

De buitenpolder in Heerewaarden op de laatste zonnige "warme" dag in november 2012. Struikelend tussen diepe groeven van landbouwmachines vinden we een mooi plekje ongerepte natuur. Een bonte specht roffelt op de achtergrond en een arend wacht geduldig op z'n prooi.zomer

floraGeplaatst door bep zo, december 02, 2012 14:08:33

Ondanks het natte weer in de voorzomer toch een bloemenzee tot laat in de herfst.voorjaars bloemen

floraGeplaatst door bep di, juni 26, 2012 11:33:12
De clematis wordt opgevolgd door St.Janskruid (Hypericum). Niet alleen de vaste planten in de tuin doen het goed maar ook de paardebloemen gedijen prima na de vele regenbuien. Dat regendruppels ook hun mooie kanten hebben zie je terug op het blad van de Alchemilla.

waterlelies

floraGeplaatst door bep di, juni 26, 2012 11:13:40
Een heldere vijver en wel 20 waterlelies is onze beloning van 6 jaar wachten, wachten en nog eens wachten. Eerst groen water, dan weer bruin water. Planten die verdwijnen alsof ze er niet bij honderden in zijn gegaan, niet meer terug te vinden. Ja oké eerst geen filter, want het moest volgens de boeken ook zonder kunnen. Dan toch maar wel een filter en UV lamp en ja hoor na nog eens een 4 jaar wachten. "We doen er niets meer aan" was de reactie, dichtgooien die bak. 25.000 liter water, waar laat je dat zo gauw. Toch nog maar wachten, want je kunt nooit weten. We zijn beloond met een overvloed aan waterlelies.

voorjaars bloemen

floraGeplaatst door bep do, maart 22, 2012 21:34:17
De kerstrozen staan volop in bloei, bij de opschoonweken kom je het filigrein van de hortensia bloem tegen, de narcis was een cadeautje van de tuinbeurs.

Volgende »